Laster Naug & Venner...

Kvinner må ta roret«Sjøen for alle» er norges største messe for fritidsbåter, men mange har opplevd at verken sjøen eller messen er for alle. Det var et inntrykk Norges Varemesse ville gjøre noe med.

Ta roret

Gjennom arbeidet med problemstillingen, oppdaget vi et interessant paradoks; de fleste menn mener de er bedre båtførere enn kvinner. Samtidig er mer enn 9 av 10 av de som har omkommet fra fritidsbåt de siste ti årene, menn. Sammenlignet med kvinnelige båtførere tar de flere sjanser, tar mindre avstand fra inntak av alkohol i båt, bruker sjeldnere redningsvest og har mindre respekt for fartsgrenser for å nevne noe. Til tross for dette tar menn roret og kvinner overlater roret til menn.

Grunnlaget er statistikk

Statistikken viser at vi trenger flere kvinner bak roret. Den viser også et komplisert forhold mellom holdninger og atferd. Sammen med «Sjøen for alle» ville vi derfor belyse problemet og skape debatt. For ved å gjøre det kan vi nå frem med et lite kjent faktum – hvis vi får flere kvinner bak roret, kan flere ta del i båtlivets gleder og det blir tryggere på sjøen for alle.

Kampanjen bestod av film til sosiale medier, en podkast signert Tusvik & Tønne, kampanjesiden taroret.no med mer. For ikke å bare snakke om problemet og for å binde kampanjen sammen med det som skjedde på båtmessen, tilbød «Sjøen for alle» alt fra gratis kurs til redningsvester sammen med sine samarbeidspartnere. Les mer på taroret.no

 

 

 

For mer informasjon om denne saken, vennligst ta kontakt med:
Silje Fjeld: silje@naug.no / 40 22 24 24

 

 

 

Les også: Naug & Venner ble Gift ved første blikk

Date Published: mars 8, 2017
Category: Jobber


Share my work:

ANDRE JOBBER


Noen av våre jobber.